De 5 Beste Co-Op Games voor de PC

Spelletjes spelen op de computer is leuk, maar ze worden nog leuker als je ze samen met vrienden kunt spelen. Dat is waar co-op games om de hoek komen kijken. Dit zijn spellen die speciaal zijn ontworpen om door twee of meer spelers tegelijk gespeeld te worden op de PC. Hieronder staat een lijst met de vijf beste co-op games van dit moment voor op de PC:

5. Valheim

Beste Co-Op Games voor de PC Valheim

Als je met je vrienden in Valheim speelt, is er zoveel dat je samen kunt doen, het is gemakkelijk te begrijpen waarom het op onze lijst van beste co-op games staat. Tot 10 mensen kunnen samen spelen in Valheim’s survival sandbox, geïnspireerd door Noorse mythologie. Je bouwt samen een basis, werkt samen om betere wapens en uitrusting te maken, verkent steeds verder het eiland en neemt het op tegen verschillende monsters. Het is een gevaarlijke wereld, en het is veel beter met vrienden.

4. Rainbow Six Siege

Beste Co-Op Games voor de PC Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege staat bekend om zijn spannende, tactische PvP gevechten, maar de co-op Terrorist Hunt modus is absoluut een avondje of twee van je tijd waard. Net als in eerdere delen, is het jouw taak om de terroristen zo snel mogelijk uit de weg te ruimen. Verwacht niet dat je met alle geweren kunt schieten: je zult vallen moeten opruimen, je vaardigheden moeten gebruiken en de timing met maximaal vier teamgenoten moeten coördineren als je al je vijanden wilt uitschakelen.

3. Don’t Starve Together

Beste Co-Op Games voor de PC Dont Starve Together

“Don’t Starve Together” is een bijzondere coöperatieve game waarin jij en je vrienden proberen te overleven in een vijandige, surrealistische wereld. Geconfronteerd met de constante dreiging van honger, vijandige wezens en de elementen, moeten jullie samenwerken om grondstoffen te verzamelen, een kamp te bouwen en technologie te ontwikkelen. Overleven in “Don’t Starve Together” is een echte uitdaging, maar de gedeelde strijd en samenwerking maken deze game een leuke ervaring.

2. Deep Rock Galactic

Beste Co-Op Games voor de PC Deep Rock Galactic

Stel je Left 4 Dead voor met ruimtedwergen en je zit niet ver van de waarheid. Deep Rock Galactic is een teamgebaseerde shooter waarin jij en maximaal drie stevige vrienden met een raket naar een planeet gaan op zoek naar mineralen. Om te vinden wat je wilt, moet je al je krachten gebruiken, zoals het slingeren van grijphaken, het maken van platforms, het verlichten van donkere grotten en het blazen van gaten in het landschap om nieuwe paden te creëren.

1. Minecraft

Minecraft screenshot

Natuurlijk staat Minecraft op de lijst. Je hebt waarschijnlijk geen behoefte aan ons om je te vertellen dat Minecraft erg leuk is met vrienden, maar voor het geval je nog nooit de vreugde hebt ervaren van het creëren van een kleine nederzetting of het verkennen van mijlen-diepe grotten met 8-20 van je beste vrienden, het is nog steeds een goed moment. Het Minecraft van vandaag heeft honderden uren aan dingen om te doen (of duizenden als je een natuurlijke bouwer bent).

Speel deze spellen met je vrienden, broer of zus of zelfs je ouders! Het maakt niet uit met wie je speelt, deze games garanderen urenlang plezier. Dus pak je controller of toetsenbord en duik in de wereld van co-op gaming.