Hoe lang bestaat Fortnite al?

fortnite kop plaatje hoe lang bestaat fortnite al

Fortnite, een spel dat de wereld van online games enorm heeft veranderd, begon zijn avontuur in 2011. Maar op 25 juli 2017 kwam Fortnite officieel uit op de PC en de Playstation. Maar hoe lang bestaat Fornite al? Fortnite bestaat dus al 6 jaar en 6 maanden. Deze mix van vechten voor overleving en bouwen, gemaakt door Epic Games, trok snel de aandacht van spelers over de hele wereld en zorgde voor een nieuwe manier van spelen en samen zijn.

Groei en Verandering

De Eerste Jaren

Vanaf het moment dat het werd aangekondigd tot de lancering in 2017, ging Fortnite door veel belangrijke momenten, zoals de start van de Alpha-inschrijvingen in april 2014. Deze periode leidde tot de eerste versie van het spel in juli 2017, waarin spelers kennismaakten met het gratis te spelen model en de bekende Battle Royale-modus.

Nieuwe Richtingen

Na de lancering werd Fortnite heel snel populair door een nieuwe draai aan het Battle Royale-genre te geven. Het spel onderscheidde zich met zijn bouwelementen en levendige actie, waardoor een unieke plek voor spel en vriendschap ontstond. Fortnite werd beschikbaar op veel platforms en bracht spelers samen door cross-play te introduceren. Dit zorgde ervoor dat het spel een vaste waarde werd in de wereld van games.

Wat Maakt Fortnite Speciaal

Vernieuwing en Flexibiliteit

Fortnite blijft interessant door steeds te veranderen en nieuwe dingen toe te voegen. Dit laat zien hoe Epic Games steeds weer nieuwe ideeën heeft om het spel leuk te houden. Fortnite is meer dan een spel geworden; het is een plek waar mensen samenkomen voor concerten en evenementen. Dit laat zien hoe groot de invloed van Fortnite is, zelfs buiten het gamen.

Met miljoenen spelers elke maand en veel aandacht online, heeft Fortnite echt een plek in de wereld veroverd. Het heeft invloed op muziek, mode en meer. Fortnite wordt ook gebruikt om dingen te leren en te maken, vooral met de Creatieve modus waarin je je eigen werelden kunt bouwen.

Heel Veel Gespeeld

Een belangrijk feit over Fortnite is hoeveel het wordt gespeeld. Een onderzoek liet zien dat mensen samen 3,8 miljard dagen Fortnite hebben gespeeld, ofwel 10,4 miljoen jaar. Dit laat echt zien hoeveel mensen van het spel houden. Ook wordt het veel bekeken op Twitch, wat laat zien hoe populair het nog steeds is.