Top 8 Gratis Apps voor Kinderen van 2023

In een wereld waar tablets en smartphones niet meer weg te denken zijn, is het vinden van leuke en veilige apps voor kinderen essentieel. Deze top 8 kinder apps van 2023 biedt zowel leerzame als vermakelijke opties die perfect zijn voor onze jonge avonturiers. Lees verder en ontdek welke spelletjes binnenkort de favorieten van jouw kinderen kunnen worden.

1. Lego Tower

lego tower gratis apps voor kinderen

Laten we eerlijk zijn, de meeste ouders zien hun kinderen liever spelen met echte Lego dan virtuele blokjes op een tablet. Maar als het echte ding geen optie is, is dit spel een mooie vervanger. Het spel nodigt je uit om je eigen Lego Tower te bouwen en te beheren. Je creëert appartementen en bedrijven waar Minifigure-bewoners kunnen wonen, werken en spelen. Je kunt ook de torens van vrienden bezoeken om items te ruilen en hen te helpen bouwen. Er zijn duizenden stukken te verzamelen en tal van personages en items te ontgrendelen.

Beschikbaar op: Android en iOS In-App
Aankopen: Ja, maar optioneel

2. Crossy Road

crossy road gratis apps voor kinderen

Crossy Road is een slimme herbewerking van Frogger, met blokkerige personages die over oneindige landschappen springen. Probeer niet in een rivier te belanden of door een trein te worden platgedrukt. Er zijn meer dan 100 personages te vinden en hoewel in-app aankopen aanwezig zijn, heb je deze echt niet nodig om van het spel te genieten.

Beschikbaar op: Android en iOS In-App
Aankopen: Ja, maar niet essentieel

3. Fruit Ninja

fruit ninja gratis apps voor kinderen

In het snelle Fruit Ninja wordt je vinger een virtueel zwaard, waarmee je stukken fruit die op het scherm worden gegooid, in tweeën hakt. Het is ideaal voor een tablet, omdat je heerlijk grote bewegingen op het scherm kunt maken. Maar het spel biedt ook lokale multiplayer, zodat twee kinderen hun fruit snijvaardigheden tegen elkaar kunnen meten.

Beschikbaar op: Android en iOS In-App
Aankopen: Ja, voor in-game valuta

4. Toca Kitchen 2

toca kitchen 2 gratis apps voor kinderen

Als je kind regelmatig een tablet gebruikt, heb je waarschijnlijk al enkele Toca Boca-spellen geïnstalleerd. Ze zijn een slimme mix van onderwijs en spel, en Toca Kitchen 2 is daarop geen uitzondering. Zoals je zou verwachten, draait Toca Kitchen 2 helemaal om koken. Dit spel nodigt je uit om maaltijden te bereiden, op welke manier je maar wilt. Verzin je eigen recepten en presenteer je creaties aan een kleurrijke cast van personages, of je nu zorgvuldig een hamburger hebt samengesteld of hebt besloten om een watermeloen in de magnetron te gooien en er saus overheen te gieten.

Beschikbaar op: Android In-App
Aankopen: Nee

5. Roblox

roblox gratis apps voor kinderen

Roblox is een favoriet bij kinderen, en ouders zullen het net zo leuk vinden. De missie van het bedrijf is om “de wereld samen te brengen door middel van spel”. Dit verklaart waarom ze een platform hebben gebouwd waar iedereen zich kan aansluiten bij een groeiende gemeenschap om te spelen met vrienden, 3D-werelden te ontdekken en hun fantasie te gebruiken om alles te bouwen en te creëren wat ze maar kunnen bedenken.

Beschikbaar op: Web, Apple App Store, Google Play, Amazon Appstore, Microsoft Store, Xbox One In-App Aankopen: Ja

6. The Cook

the cook gratis apps voor kinderen

Wil je je kinderen interesse in koken bijbrengen? The Cook kan een van de beste manieren zijn om dit te doen. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een kooksimulator die spelers de taak geeft gerechten te bereiden. Aan het begin van elk niveau krijg je een recept en een reeks ingrediënten. Daarna ga je aan de slag met het koken van je gerecht, waarbij klanten in je restaurant klagen of om veranderingen vragen als je eten niet naar hun zin is. Het kan soms worden belast met te veel advertenties, maar je kunt deze voorkomen door je wifi uit te schakelen na het downloaden van het spel.

In-App Aankopen: Nee, maar bevat advertenties

7. Pokemon Go

pokemon go gratis apps voor kinderen

Er was een tijd dat Pokémon Go het populairste spel was voor Android en iPhone. Het is nog steeds erg populair en met goede reden. Terwijl de meeste videogames bedoeld zijn voor thuisgebruik, moedigt Pokémon Go spelers aan om actief te worden en de wereld om hen heen te verkennen. Het is een augmented reality-game, met de spelwereld van verzamelbare Pokémon gelegd over de wereld zoals die wordt gezien door het scherm van je smartphone. Om deze reden is het bijna een perfect excuus om kinderen uit huis te krijgen en ze in beweging te krijgen.

Beschikbaar op: Android en iOS
In-App Aankopen: Ja

8. 2048

2048 gratis apps voor kinderen

In 2014 ontwikkelde en publiceerde de Italiaanse ontwikkelaar Gabrielle Cirulli haar open-source softwaregame van 2048. Zelfs vandaag de dag spelen miljoenen volwassenen 2048 op hun telefoons. De reden hiervoor is eenvoudig, het spel daagt jou en je logisch redeneervermogen uit.

Beschikbaar op: Alle smartphones
In-App Aankopen: Nee