Gratis Epic Games spel van de week [24 FEBRUARI]

Epic Games Store heeft deze week een nieuw gratis spel toegevoegd genaamd Duskers. Duskers, ontwikkeld en uitgegeven door Misfits Attic, is een uniek sci-fi overlevingsspel dat elementen van roguelike en strategiegames combineert.

Duskers

In Duskers nemen spelers de rol aan van een eenzame ruimteverkenner die door verlaten ruimteschepen moet navigeren, grondstoffen moet redden en gevaren zoals buitenaardse wezens en slecht functionerende systemen moet ontwijken. Het spel speelt zich volledig af via een opdrachtregelinterface, waardoor spelers het gevoel krijgen de computersystemen van een ruimteschip te bedienen en op afstand drones kunnen besturen om de verlaten schepen te verkennen.

Opdracht in het spel Duskers
Opdrachten in het spel Duskers

De gameplay van Duskers is uitdagend en vereist strategische planning, aangezien spelers hun middelen zorgvuldig moeten beheren en moeten beslissen welke risico’s de moeite waard zijn. De drones die spelers besturen hebben beperkte mogelijkheden, zoals beperkte beweging en zichtbaarheid, waardoor verkennen en scharrelen een spannende en nagelbijtende ervaring wordt.

Een van de opvallende kenmerken van Duskers is de unieke kunststijl, die pixel art en een minimalistisch kleurenpalet combineert om een gevoel van isolatie en eenzaamheid te creëren. Het geluidsontwerp van het spel draagt ook bij aan de spanning, met griezelige geluidseffecten en een spookachtige soundtrack die de sfeer perfect neerzet.

Volgende gratis spel Epic Games

Maar het goede nieuws stopt daar niet – Epic Games heeft al aangekondigd dat het gratis spel van volgende week “Rise of Industry” zal zijn, een strategisch tycoonspel dat spelers in de rol plaatst van een beginnende ondernemer die zijn eigen industriële rijk opbouwt.

Rise of Industry thumbnail
Gratis Epic Games spel van de week vanaf 2 maart

Ontwikkeld door Dapper Penguin Studios, daagt “Rise of Industry” spelers uit om een bloeiend industrieel netwerk op te bouwen en te beheren, goederen te creëren en te distribueren, grondstoffen te beheren en het op te nemen tegen andere ondernemers. Het spel biedt een breed scala aan industrieën om uit te kiezen, waaronder landbouw, mijnbouw en productie, en spelers moeten alle aspecten van hun bedrijf beheren, van productie tot logistiek en marketing.

Een van de unieke kenmerken van “Rise of Industry” is het dynamische marktsysteem, waarbij spelers vraag en aanbod van verschillende goederen goed in de gaten moeten houden en hun productie en prijzen daarop moeten afstemmen om de winst te maximaliseren. Het spel heeft ook een robuust onderzoeks- en ontwikkelingssysteem, waardoor spelers nieuwe technologieën kunnen vrijspelen en hun activiteiten in de loop der tijd kunnen verbeteren.