Epic Games gratis spel van de week [MAART 2023]

call of the sea screenshot

Call of the Sea is een avontuurlijk spel ontwikkeld door Out of the Blue en uitgegeven door Raw Fury. Het is een puzzelspel met een vleugje mysterie, dat zich afspeelt in de jaren dertig van de vorige eeuw. Het spel is al een tijdje beschikbaar in de Epic Games Store, maar voor een beperkte tijd is het gratis te downloaden en te spelen als het gratis spel van de week in de Epic Games Store.

Call of the Sea

De verhaallijn van het spel draait om Norah, de hoofdpersoon van het spel, die op zoek is naar haar verloren man, Harry. Ze begint aan een reis naar een geïsoleerd eiland in de Stille Zuidzee om haar man te vinden, die vermist is geraakt tijdens een wetenschappelijke expeditie. Norah’s reis neemt haar mee op een avontuur vol puzzels, mysteries en verkenning van het onbekende eiland.

De verhaallijn van het spel is gebaseerd op de Cthulhu Mythos, een populaire horrorfictie gecreëerd door H.P. Lovecraft. Het spel noemt Cthulhu niet expliciet, maar verwijst wel naar de mythos. De ontwikkelaars van het spel hebben uitstekend werk verricht door de Lovecraftiaanse horror in het spel te verwerken, waardoor een griezelige en verontrustende sfeer ontstaat.

Puzzels en moeilijkheid

De gameplay draait om het oplossen van puzzels en verkenning. De puzzels zijn niet overdreven ingewikkeld, maar vereisen wel enig denkwerk en probleemoplossend vermogen. De vormgeving van het spel is adembenemend, met levendige kleuren en gedetailleerde omgevingen die je onderdompelen in de wereld van het spel. Het geluidsontwerp is ook uitstekend, met een spookachtige en sfeervolle soundtrack die de toon van het spel zet.

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van het spel zijn de voice actors. De stemactrice van Norah, Cissy Jones, levert een fantastische prestatie, waardoor het personage tot leven komt en je je emotioneel betrokken voelt bij haar reis. Ook de andere stemacteurs in het spel leveren uitstekend werk en voegen diepte en persoonlijkheid toe aan de andere personages die je tegenkomt.

Call of the Sea is een relatief kort spel, met een speelduur van ongeveer zes tot acht uur. De korte speelduur doet echter niets af aan de algehele ervaring. Het tempo van het spel is uitstekend, met een goede balans tussen het oplossen van puzzels en de voortgang van het verhaal.