Wanneer komt South Park: Snow Day uit?

south park nieuwe game

Duik in de wereld van South Park als nooit tevoren met “South Park: Snow Day.” Dit spel, dat de geliefde personages en humor van de populaire serie combineert met een frisse, interactieve gameplay, staat klaar om fans en nieuwe spelers een unieke ervaring te bieden. Bereid je voor op een avontuur vol chaos, humor en verrassingen in de sneeuwbedekte straten van South Park.

Releasedatum Aangekondigd

Goed nieuws voor South Park-fans! Het langverwachte spel staat gepland voor release op 26 maart 2024. Deze aankondiging volgt op de buzz die is gecreëerd tijdens de THQ Nordic Digital Showcase 2023.

Eerste Blik op het Spel

In november 2023 werd de eerste volledige gameplaytrailer uitgebracht. Met de vertrouwde stem van Cartman laat de trailer een nieuwe 3D kunststijl zien, actievolle gameplay, en de kenmerkende humor van South Park. Deze trailer volgt op een eerdere teaser die in augustus 2023 werd uitgebracht, en gaf fans een voorproefje van het concept van het spel.

Het Verhaal

verhaal south park

Dit spel nodigt spelers uit om zich bij Cartman, Stan, Kyle en Kenny aan te sluiten in een 3D-avontuur om optimaal te genieten van een sneeuwdag. Het spel toont een wintervrijdag als een chaotisch, plezierig slagveld. Spelers kunnen de rol aannemen van hun eigen aangepaste South Park-kind, de personages vergezellen in een epische strijd tegen de elfen geleid door Kyle.

Beschikbare Platforms en Edities

Het spel zal toegankelijk zijn op verschillende platforms, waaronder pc, PlayStation 5, Xbox Series X|S en Nintendo Switch. Er is nog niets bekend over cross-platform spelen. Het zal beschikbaar zijn in twee edities – de Standard Edition geprijsd op €29,99 en een Collector’s Edition voor €219,99, met unieke verzamelobjecten zoals een Grand Wizard Cartman sneeuwbol en meer.

Gameplay Dynamiek

Het is een 3D co-op multiplayer spel waar spelers kunnen samenwerken in groepen van vier. Het spel belooft een mix van strategie, teamwork en unieke vaardigheden, inclusief de humoristische “Fart Escape” kracht. In hoeverre het spel AI versus PvP-elementen bevat, blijft een raadsel.

Ontwikkeld door Question Games

Het spel is gemaakt door Question Games, bekend van “The Magic Circle” en “The Blackout Club.” Dit nieuwe spel vertegenwoordigt een verschuiving van het eerdere 2D RPG-formaat van South Park-spellen naar een boeiende 3D-actie-ervaring.

Het spel belooft fans een unieke mix van humor, actie en de mogelijkheid om hun eigen verhalen te creëren binnen de iconische wereld van South Park. Naarmate de releasedatum nadert, stijgt de spanning voor wat belooft een onvergetelijke ervaring te worden in de besneeuwde straten.