Wanneer komt het Gordeldier naar Minecraft?

gordeldier minecraft

In een spannende stemming tussen het gordeldier, de krab en de pinguïn kwam het gordeldier als winnaar uit de bus. Bij de vorige stemming was de Sniffer de grote winnaar. Fans wachten nu vol spanning op zijn komst in Minecraft tijdens update 1.21. Het ziet ernaar uit dat hij in het midden van 2024 wordt toegevoegd. Dan wordt de Savannah een populaire plek.

Kenmerken en Leefgebied Gordeldier

Het gordeldier ziet er speciaal uit en heeft interessante gedragingen.

 • Natuur & Uiterlijk:
  Het gordeldier heeft een bruine huid en een harde schil. Als hij schrikt, rolt hij op als een balletje. Dit is een bijzondere animatie omdat dit soort geavanceerde animaties niet vaak voorkomen in Minecraft.
 • Omgaan met het Gordeldier:
  Anders dan sommige dieren in Minecraft kan je het gordeldier niet temmen of als huisdier houden. Het beste is om hem van een afstandje te bekijken of te jagen voor zijn speciale spullen.
 • Waar vind je het Gordeldier:
  Na de update 1.21 leeft het gordeldier in de Savannah. Daar zijn drie soorten gebieden: Gewone Savana, Savanna Plateau en Winderige Savanna. Als je daar rondloopt, moet je goed opletten of je dit nieuwe dier ziet.

Nieuwe Loot: Gordeldier Schub

Elk dier in Minecraft heeft iets bijzonders en voor het gordeldier is dat de “Gordeldier Schub.”

 • Nieuwe Loot:
  Als je een gordeldier jaagt, krijg je het Gordeldier Schub.
 • Bescherming voor je Wolven:
  Met de Schub kun je een Wolvenharnas maken. Dit harnas beschermt je getemde wolven tegen kleine ontploffingen en andere vijandige dieren. Hoe je dit moet maken, weten we nog niet precies, maar het is zeker iets om naar uit te kijken.