Hoe vind je de Sniffer mob in Minecraft?

Een van de meest recente toevoegingen aan de game is de sniffer, een unieke mob die speciale Torchflower zaden voor je kan opgraven. Dit artikel zal je helpen de wereld van sniffers te begrijpen en je leren hoe je ze kunt vinden.

Wat is een sniffer?

Sniffers zijn oude wezens, een soort dinosauriërs, die via eieren voortplanten. Ze werden geïntroduceerd in de Minecraft 1.20 update na het winnen van de 2022 Mob Vote. Maar sniffers zijn meer dan alleen een schattige dieren Ze kunnen ook waardevolle items voor je opgraven, zoals de zeldzame Torchflower zaden.

Waar vind je sniffers?

sniffer mob vinden minecraft ruine

Sniffers zijn niet makkelijk te vinden. Je zult moeten duiken in de dieptes van de warme oceanen en op zoek gaan naar oceaanruïnes. Deze ruïnes verbergen soms verdachte zandblokken die, als je ze voorzichtig borstelt, sniffer-eieren kunnen onthullen.

Het vinden van deze blokken kan een uitdaging zijn, vooral als je onder water bent. Een Potion of Nightsight kan hierbij helpen. Zodra je een verdacht zandblok hebt gevonden, gebruik je je borstel om het blok te borstelen. Als je geluk hebt, krijg je een sniffer-ei.

Hoe vermeerder je sniffers?

sniffer mob vinden minecraft ei

Om sniffers te vermeerderen, heb je twee dingen nodig: twee sniffer-eieren en geduld. Plaats de eieren op een vlak blok en wacht tot ze uitkomen. Dit duurt ongeveer 20 minuten in de echte wereld, maar als je de eieren op mosblokken plaatst, wordt deze tijd gehalveerd.

Nadat je twee snifflets (baby sniffers) hebt, moet je wachten tot ze volwassen worden. Dit duurt meestal twee dagen in het spel.

Het laatste ingrediënt dat je nodig hebt om sniffers te vermeerderen, zijn Torchflower zaden. Sniffers kunnen deze zaden opgraven als ze rondlopen op mos en modderige blokken. Voer de volwassen sniffers de Torchflower zaden om ze in Love Mode te brengen, waarna ze een nieuw sniffer-ei zullen creëren.

Net als bij kamelen hebben sniffers na het vermeerderen een cooldown van vijf minuten in Minecraft. Verder kun je Torchflower zaden aan gewonde sniffers geven om ze te genezen, net zoals je cactussen kunt gebruiken om kamelen te genezen.