Dit is het Slechtst Beoordeelde spel op Steam!

slechtste spel op steam hoofdplaatje

Tegen alle verwachtingen in is Overwatch 2 van Blizzard nu het slechtst beoordeelde spel op Steam. Deze titel heeft veel opschudding veroorzaakt in de gamegemeenschap. Laten we dieper ingaan op de redenen dat het spel van Blizzard zo kon mislukken.

Van Hoge Verwachtingen tot Snelle Daling

slechtste spel op steam reviews steam

Blizzard’s Overwatch 2 kreeg direct na de release op Steam veel kritiek. Binnen 48 uur werd het spel populair, maar om de verkeerde redenen. Het werd het 13e meest gespeelde spel op Steam met een verrassend lage score van 1.1.

De Kern van de Kritiek

Gamers hadden verschillende redenen voor hun ontevredenheid over Overwatch 2:

  • Herhaling in het spel: Veel spelers vonden het te vergelijkbaar met het originele Overwatch en voelden dat ze gewoon meer betaalden voor hetzelfde spel.
  • Spelproblemen: Recensies wezen op dure skins, ongebalanceerdere helden en bugs.
  • Problemen met de Spelers: Veel recensies hadden kritiek op de “giftige” spelers die andere spelers irriteerden.

Kritiek Niet Alleen op Steam

slechtste spel op steam metacritic

Steam was niet het enige platform met kritiek op Overwatch 2. Met een score van 1.4 op Metacritic leek de slechte ontvangst overal hetzelfde.

Grote Samenwerkingen: Een Marketing Mislukking

Blizzard’s samenwerking met superster John Cena had als doel de lancering van Overwatch 2 te versterken. Maar dit lijkt niet gewerkt te hebben. Veel mensen vonden dat het geld beter besteed had kunnen worden aan het verbeteren van het spel.

Conclusie: Een Les voor Spelontwikkelaars

slechtste spel op steam blizzard producties

Blizzard’s poging om de Overwatch franchise opnieuw op Steam te lanceren is niet gelukt. Dit laat zien dat kwaliteit belangrijker is dan marketing. Nu wachten gamers op een reactie van Blizzard en mogelijke strategieën om deze feedback aan te pakken zodat het spel in de toekomst verbeterd kan worden.