Max Verstappen gediskwalificeerd na ruzie in simrace

Max Verstappen gediskwalificeerd na ruzie plaatje

In een onverwachte wending is Max Verstappen, die twee keer Formule 1 wereldkampioen is geworden, uit een recente simrace op iRacing gezet. Dit kwam door wat veel mensen een ‘gigantische overreactie’ noemen.

Passie voor simracen

Verstappen, die een enorme voorsprong heeft in de echte F1-races, is echt een ster op de racebaan. Maar hij is ook gek op simracen, waar hij vaak in de virtuele wereld te vinden is als hij niet in zijn echte raceauto zit. Het lijkt erop dat hij in de simraces op het moment meer uitdaging vindt dan in de echte F1-races.

Ruzie in de Golden Toast GP

Max Verstappen gediskwalificeerd na ruzie golden toast gp

Tijdens de Golden Toast GP race op het Spa-Francorchamps circuit, waar Verstappen de snelste startpositie had, gebeurde er iets controversieels halverwege de race, die drie uur duurde. Met nog minder dan twee uur te gaan, zat Verstappen in een groep auto’s die op weg waren naar de eerste bocht. Maar plotseling raakte de Duitse coureur Haase Verstappen van achteren, waardoor hij tegen zijn teamgenoot Pinto botste. Beide auto’s begonnen te tollen, wat de vraag opriep of Haase wraak probeerde te nemen.

Verstappen komt terug in de race

Maar dat was nog maar het begin van de chaos. Nadat hij zich snel had herpakt, dook Verstappen weer de race in. Terwijl hij achter dezelfde groep racers aanreed op de heuvels bij Spa, leek het erop dat Verstappen van plan was iets te doen. De commentator van de livestream merkte op: “Ik denk dat Max Verstappen een punt probeert te maken. Dit gaat niet goed, wacht maar af. En daar gaan we.”

De botsing

Max Verstappen gediskwalificeerd na ruzie simrace botsing filmpje

Verstappen nam in de simrace een kortere weg buiten de baan om Haase in te halen en toen Haase remde voor de bocht, weigerde Verstappen te remmen. Hierdoor ramde hij zijn tegenstander van de baan en tegen de vangrail aan. “Na dit alles is Sven Haase duidelijk geen beste vriend van Max Verstappen,” zei de commentator.

Het leek alsof Verstappen meteen terugsloeg door Haase geen ruimte te geven in de volgende bocht. Maar een video vanuit de auto liet zien dat hij eigenlijk probeerde uit te wijken. Dit bracht een bekend probleem in de iRacing-wereld aan het licht genaamd magneetbanden.

Diskwalificatie simrace

Helaas wist Haase niets van dit probleem van Verstappen, en besloot hij wraak te nemen op de baan. “Ik denk dat Verstappen echt te heftig heeft gereageerd,” merkte de commentator op, net voordat Verstappen uit de race werd gezet. Ondanks dat hij in het echt heel goed is, laat de diskwalificatie van Verstappen zien dat de virtuele racewereld net zo hard kan zijn.