CS:GO Pro Speler Joel Komt in Problemen vanwege Gokken

De bekende CS:GO speler, Joel van team GODSENT, is in de problemen gekomen omdat hij misschien heeft gewed op zijn eigen wedstrijden. Lees hier wat er precies aan de hand is.

Wie is Pro Speler Joel?

joel holmlund csgo


Joel ‘Joel’ Holmlund, een top speler van het spel CS:GO uit het team GODSENT.

Wat is er gebeurd?


De Esports Politie, ook wel ESIC genoemd, heeft Joel een tijdelijke straf gegeven omdat ze denken dat hij heeft gewed op spellen waarin hij zelf speelde.

De Details:

  • Joel zou tussen 27 en 28 maart op zijn eigen games hebben gewed.
  • Op 31 maart denken ze dat hij tegen zijn eigen team heeft gewed (dat mag echt niet).
  • Van 29 maart tot 1 mei zou hij op 17 andere CS:GO spellen hebben gewed.

In welke toernooi gebeurde dit?

betboom csgo toernooi


Dit was tijdens grote toernooien, namelijk de BetBoom Playlist Urbanistic en de IEM Dallas 2023 Europe Closed Qualifier.


Wedden op spellen, vooral je eigen spellen, is een groot probleem. Het kan spellen oneerlijk maken en dat willen we niet. Fans willen echte vaardigheden zien, geen neppe acties zodat de speler zijn inleg terugwint.

Wat nu?

esic esports


Voor nu mag Joel niet in sommige grote toernooien spelen. We weten niet hoe lang deze “pauze” zal duren, maar ESIC vertelt ons meer in oktober 2023.

Joel kreeg hierover een brief op 30 augustus. Hij zei: “Echt niet! Ik heb dit niet gedaan!” Dus ESIC zoekt naar meer bewijs. Joel heeft tot 6 oktober om te laten zien dat hij niks fout heeft gedaan.

Conclusie
Professionele spelers mogen niet wedden op hun eigen spellen. Het is alsof een voetballer wedt op zijn eigen wedstrijd. Valve, het bedrijf achter CS:GO, zei dit al in 2015.

Joel sprak zich uit op social media (op een site genaamd X, vroeger Twitter). Hij zei dat hij geschrokken en verdrietig was. Hij beloofde samen te werken met ESIC en geeft een echt antwoord op 6 oktober met hulp van zijn advocaat.