5 Tips om beter te worden in Minecraft Skywars

Minecraft SkyWars kan uitdagend zijn, vooral voor beginners. Om je kansen te vergroten tegen ervaren tegenstanders, zijn hier vijf effectieve tips die je spel aanzienlijk zullen verbeteren:

5. Gebruik de Beste Kits

5 Tips om beter te worden in Minecraft Skywars kits

Hoewel voordelen en kits niet in elke Skywars-server aanwezig zijn, bestaan ze in Hypixel en vele andere grote servers.

Het is dus handig om van te voren bedenken welke kit je gaat kiezen omdat je maar weinig tijd hebt om er een te kiezen. Probeer met simpele kits te beginnen, want sommige kits zien er aantrekkelijk uit maar werken alleen in zijn voordeel bij ervaren spelers.

4. PvP Strategie

5 Tips om beter te worden in Minecraft Skywars pvp

Zoals eerder vermeld, is de Skywars gamemodus sterk gebaseerd op PvP. Dit betekent dat spelers moeten weten hoe ze een tegenstander in een gevecht moeten confronteren. Het komt vaak voor dat je vijand betere gear heeft dan jou. Daarom moeten spelers elk PvP-voordeel pakken dat ze kunnen krijgen.

Een manier om snel beter te worden in Minecraft PvP op servers is het toepassen van een strategie zoals strafing. Om te strafen, kunnen spelers eenvoudigweg de A- en D-toetsen indrukken om op een vloeiende maar onregelmatige manier naar links en rechts te manoeuvreren. Deze techniek is effectief omdat het moeilijker is om met een bewegend doelwit te vechten dan iemand die gewoon stilstaat of recht vooruit rent.

3. Slim kiezen van gevechten

5 Tips om beter te worden in Minecraft Skywars slimme gevechten

Hoewel PvP-gevechten leuk zijn, is het voor minder ervaren PvPers meestal het beste om niet te veel gevechten aan te gaan. Een verstandige benadering voor degenen die minder bedreven zijn in Minecraft PvP, is om kieskeurig te zijn door alleen gevechten aan te gaan met spelers die al gewond zijn. Deze methode geeft meestal een enorm gezondheids- en uitrustingsvoordeel en kan anderen gemakkelijk verrassen.

2. Snel buitmaken en organiseren

beter worden minecraft skywars looten

In SkyWars gaat alles op een hoog tempo, daarom moeten Skywars-spelers leren om hun uitrusting snel te plunderen en te organiseren. Dit is voornamelijk omdat een favoriete strategie bij andere tegenstanders is om zo snel mogelijk te rushen zodra het spel begint.

Met betere looting skills zullen spelers sneller hun zaakjes op orde kunnen krijgen. Dit geeft de mogelijkheid om gemakkelijk anderen te rushen en jezelf te beschermen tegen tegenstanders.

1. Wees alert

beter worden minecraft skywars bridge alertness

Een van de problemen waar beginners mee te maken krijgen, is gedood worden door spelers, zonder dat ze zich daarvan bewust zijn. De enige manier om dit te voorkomen, is door kisten te plunderen voordat anderen dat doen en de buit op een afgelegen plek te gebruiken.

Daarnaast is het claimen van een hoger gelegen terrein of het bouwen van een kleine basis hoog ook erg strategisch. Dit kan worden gebruikt als een toren om vijanden te beschieten. Vermijd het bouwen van dunne stroken zodat je niet van de map af wordt geschoten.


Door deze tips toe te passen, zul je merken dat je prestaties in Minecraft SkyWars verbeteren. Blijf oefenen, wees geduldig en gebruik deze strategieën om je vaardigheden te verfijnen. Succes en veel speelplezier!