Top 5 Spellen zoals Minecraft in 2023

Minecraft is een heel bekend spel. Je kunt erin bouwen, ontdekken en overleven in een wereld die elke keer anders is. Veel kinderen houden van Minecraft omdat je er van alles kunt maken. Maar er zijn ook andere leuke spelletjes die een beetje op Minecraft lijken. Hier zijn vijf van die spelletjes:

5. Terraria

terrariaspellen zoals plaatje

Terraria lijkt een beetje op Minecraft, maar dan plat. In dit spel kun je ook bouwen, zoeken en overleven in een wereld die steeds verandert. Elk deel van de wereld heeft zijn eigen soort dieren, spulletjes en schatten. Het is ook belangrijk om sterke monsters te verslaan om verder te komen in het spel.

4. Starbound

starbound spellen zoals plaatje

Starbound is net Minecraft, maar dan in de ruimte! In Starbound kun je verschillende planeten bezoeken. Elke planeet is anders en heeft andere dingen om te ontdekken. Je kunt er ook dingen bouwen en op avontuur gaan. Of je nu een nieuw huis bouwt, oude tempels bezoekt of op je ruimteschip woont, Starbound is heel spannend en leuk.

3. Stardew Valley

terraria spellen zoals minecraft plaatje

Stardew Valley is een spel waarin je een boerderij kunt maken en met mensen kunt praten. Het lijkt niet precies op Minecraft, maar het is ook heel leuk. In Stardew Valley is het belangrijk om goed voor je boerderij te zorgen en nieuwe dingen te vinden. Het is een mooi spel dat je lang kunt spelen.

2. Roblox

roblox spellen zoals minecraft plaatje

In Roblox kun je heel veel verschillende spelletjes spelen. Deze spelletjes zijn gemaakt door andere spelers, dus er is altijd iets nieuws te doen. Of je nu houdt van race-spelletjes, avonturen of iets anders, in Roblox vind je altijd iets leuks.

1. Subnautica

subnautica spellen zoals minecraft plaatje

Subnautica is een spel waarin je onder water bent op een vreemde planeet. Je moet dingen zoeken, zorgen dat je overleeft en de zee verkennen. Het is een spannend spel met mooie plaatjes en een spannend verhaal. Ook al kun je er niet zoveel bouwen als in Minecraft, het is wel heel spannend om te zien wat er onder water allemaal te vinden is.


Deze vijf spelletjes zijn allemaal een beetje zoals Minecraft. Ze zijn leuk als je van bouwen, zoeken en ontdekken houdt. Misschien vind je ze wel net zo leuk als Minecraft!