De 5 snelste manieren om je Pokémon te levellen Scarlet & Violet

Pokémon Scarlet en Violet hebben een heleboel manieren om je Pokémon snel te levelen. Met de rijke wereld van Paldea om te verkennen, is levelen nog nooit zo leuk geweest. Hier is hoe je het meeste uit je reis kunt halen en ervoor kunt zorgen dat je team altijd op hun best is.

1. Doe Mee aan Groep Tera Raids

tera raids pokemon scarlet

Naast de normale Tera Raid Battles hebben Pokémon Scarlet & Violet een nieuwe variant geïntroduceerd genaamd Groep Tera Raids. Dit zijn multi-gevechten waar je samenwerkt met andere spelers om krachtige Pokémon te verslaan. Ze bieden niet alleen veel EXP, maar de samenwerking met andere trainers maakt de gevechten extra leuk. Bovendien bevatten de beloningen vaak XL EXP Snoepjes, waarmee je de levels van je Pokémon flink kunt verhogen.

2. Het Chansey trucje

wild chansey pokemon violet

De Pokemon Chansey staat bekend om het geven van een veel EXP wanneer je ze verslaat. Ze zijn te vinden op verschillende locaties, zoals Lake Cazola en diverse noordelijke, zuidelijke en westelijke gebieden. Om de kans op Chansey-ontmoetingen te verhogen, maak je een Ham Sandwich via het picknickmenu. Voorzie je team van vecht-Pokémon om Chansey makkelijk te verslaan.

3. Gebruik de Trainer’s Hub

trainers hub pokemon violet

In Pokémon Scarlet & Violet is de Trainer’s Hub een online plek waar trainers van over de hele wereld samenkomen. Door de uitdagingen van andere trainers aan te gaan, verdien je meer EXP dan met gewone gevechten. Bovendien kun je veel leren van de verschillende strategieën die wereldwijd worden gebruikt.

4. Gebruik een lucky egg

lucky egg pokemon

Dit waardevolle item verhoogt de hoeveelheid EXP die een Pokémon ontvangt na gevechten. Je krijgt automatisch een Lucky Egg van Jacq wanneer je je zesde Gym bereikt. Laat je Pokémon dit item vasthouden om hem snel te laten levelen.

5. stuur je pokémon rond

Met de “Stuur Pokémon”-functie, uniek voor Pokémon Scarlet & Violet, kun je je Pokémon moeiteloos naar wilde Pokémon sturen om te vechten. Druk gewoon op de R-knop en laat je eerste Pokémon in je team de strijd aangaan. Elk gevecht levert ervaring op voor je hele team. Enkele overwinningen en je ziet je Pokémon razendsnel levelen.

Conclusie

Pokémon Scarlet & Violet hebben het levelen van Pokémon vernieuwd, waardoor het zowel uitdagend als belonend is. Of je nu graag vecht, online uitdagingen aangaat of gewoon met je Pokémon kampeert, er zijn genoeg manieren om snel XP te verdienen. Veel plezier met trainen!