Kan je Split-Screen spelen in Fortnite?

splitscreen hoe zet je aan in fortnite plaatje

Een functie die de spelervaring aanzienlijk heeft verbeterd in Fortnite, is de introductie van de split-screen gameplay. Deze toevoeging maakt het mogelijk voor spelers om samen met vrienden op dezelfde console te spelen, wat zorgt voor extra plezier en strategie. Hier is een eenvoudige handleiding over hoe je Fortnite met je vrienden kunt genieten in split-screen modus.

Kun Je Split Screen Spelen in Fortnite?

Zeker! Als je een Xbox of PlayStation console gebruikt, heb je geluk. De split-screen modus van Fortnite werkt volledig op deze platforms, waardoor jij en een vriend samen op dezelfde console kunnen spelen. Helaas is deze functie niet beschikbaar voor Nintendo Switch of PC gamers op dit moment.

Hoe Activeer Je Split Screen in Fortnite

Split screen in Fortnite activeren is eenvoudig. Zo kun je beginnen:

  1. Start het Spel: Start Fortnite en ga naar de hoofdlobby op het account van de primaire speler.
  2. Tweede Controller: Zet de tweede controller aan en log in op het account van de tweede speler wanneer daarom wordt gevraagd.
  3. Doe Mee in de Lobby: Zoek de prompt onderaan je scherm om op de Driehoek knop op PlayStation of Y op Xbox te drukken om Speler Twee aan het spel toe te voegen.
  4. Klaar om te Gaan: Beide spelers zouden nu zichtbaar moeten zijn in de lobby, klaar om samen hun Fortnite avontuur te beginnen in split-screen modus.

Onthoud dat als een speler wordt losgekoppeld, de sessie voor beiden eindigt, dus zorg voor een stabiele verbinding!

Wanneer Komt Split Screen Naar Switch en PC?

Op dit moment is er geen split-screen ondersteuning voor Nintendo Switch of PC, en er is geen officiële aankondiging van Epic Games over of en wanneer het zal worden geïntroduceerd. PlayStation en Xbox spelers kunnen voor nu van deze functie genieten.

Welke Spelmodussen Ondersteunen Split Screen?

Split screen in Fortnite is beperkt tot de Duos en Squads in de Battle Royale. Dit betekent dat jij en je maatje kunnen teamen tegen anderen. Andere modussen zoals Creative en Save the World ondersteunen geen split screen.

Split Screen Tips voor een Betere Ervaring

fortnite co op split screen gameplay

Spelen in split-screen modus brengt enkele uitdagingen met zich mee, zoals een verminderd gezichtsveld. Hier zijn een paar tips om je gameplay te verbeteren:

  • Communicatie is Belangrijk: Houd de communicatielijnen open. Informatie delen kan je een voorsprong geven in gevechten.
  • Schermoriëntatie: Maak jezelf vertrouwd met de split-screen lay-out. Je kunt een horizontale of verticale splitsing verkiezen, afhankelijk van je schermgrootte en persoonlijke voorkeur.
  • Wees Bewust van Glitches: Split screen kan soms glitches introduceren, zoals inventaris mix-ups of problemen met de camerahoek. Deze komen vaker voor op oudere consoles.