Hoe Tem je en Rij je een paard in Minecraft 2023?

thumbnail hoe tem je een paard minecraft

Als je dol bent op het verkennen van de opwindende wereld van Minecraft zijn paarden erg handig. Paarden zijn geweldige vriendjes en kunnen je super snel helpen reizen in je Minecraft-wereld. Wil je weten hoe je vrienden kunt maken met een paard en erop kunt rijden? Laten we beginnen!

Vind een zadel!

hoe maak je een zadel minecraft

Het eerste dat we nodig hebben is een zadel. Maar oh nee, we kunnen geen zadel maken! Dus waar kunnen we er een vinden? Ze zijn meestal verborgen in kisten die je in verschillende delen van je Minecraft-wereld kunt vinden, zoals in dorpen of griezelige kerkers. Het kan even duren om er een te vinden, maar dat is onderdeel van de pret!

Extra speciaal: Paardenpantser en kisten

diamanten horse armor minecraft

Wil je je paard wat extra bescherming geven? Je kunt paardenpantser vinden net zoals je zadels vindt – in kisten door je wereld heen. Je kunt het niet maken, maar het vinden voelt als een echte schattenjacht! En als je een ezel of een muilezel temt, kun je ze een kist geven om spullen voor je te dragen.

Vrienden maken met een paard

paarden temmen minecraft

Als je eenmaal een zadel hebt, is het tijd om vrienden te maken met een paard. Hiervoor moet je het temmen. Hoe? Loop gewoon naar het paard met niets in je hand en klik erop. Het paard kan schrikken en steigeren, waardoor je eraf wordt gegooid, maar maak je geen zorgen! Blijf op het paard klikken, en al snel zie je wat hartjes om het heen – dit betekent dat je een nieuwe vriend hebt gemaakt! Als je dingen wilt versnellen, kun je het paard wat lekkers geven zoals appels of wortels.

Rijd op je nieuwe vriend

Nu je vrienden bent met het paard, kun je je zadel erop zetten. Open je inventaris bij het paard, en je ziet de inventaris van het paard. Sleep je zadel naar het zadelslot, en je bent klaar! Als je paardenpantser hebt gevonden, kun je dat ook opzetten, net onder het zadel.

Laten we een ritje maken!

Je paard berijden is een fluitje van een cent! Ze kunnen over vlak land lopen en kleine blokjes beklimmen. Je kunt ze zelfs laten springen over grotere blokken door de springknop ingedrukt te houden en vervolgens los te laten. Maar wees voorzichtig in de buurt van water – paarden zijn niet de beste zwemmers. Als je in diep water gaat, val je van je paard, en het kan beginnen te verdrinken! Dus hou je avonturen op droog land of ondiep water.

PS: Check de tips pagina van KidsPC om andere tips te vinden over populaire spellen!