Hoe Ruil je Pokémon in Pokemon Go?

pokemon go hoe ruil je pokemon

Pokemon Go heeft de wereld van Pokemon naar ons echte leven gebracht, en daarmee de spannende mogelijkheid om Pokemon met vrienden te ruilen. Deze gids neemt je mee door alles wat je moet weten over ruilen in Pokemon Go, van de basis tot meer geavanceerde tips, om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je ruilen haalt.

Voorwaarden voor Ruilen

Voordat je begint met ruilen, zijn er een paar dingen die je moet regelen:

 • Wees Vrienden: Je kunt alleen ruilen met mensen op je vriendenlijst in Pokemon Go. Als je nog geen vrienden bent, deel dan je 12-cijferige Trainer Code om elkaar toe te voegen.
 • Niveau Vereiste: Beide trainers die bij de ruil betrokken zijn moeten minstens niveau 10 zijn.
 • Afstand is Belangrijk: Jij en je vriend moeten fysiek dicht bij elkaar zijn, binnen 100 meter, om een ruil te starten.
 • Ruil Limieten: Onthoud, je kunt geen Shadow Pokemon, Mythische Pokemon (behalve Meltan en Melmetal), al geruilde Pokemon, Pokemon die niet volledig gezond zijn, je huidige Buddy Pokemon, of enige Pokemon verkregen op een manier die tegen de spelregels is, ruilen.

Manieren om te Ruilen in Pokemon Go

Ruilen in Pokemon Go is een eenvoudig proces:

 1. Ontmoet Elkaar: Zorg eerst dat je binnen de noodzakelijke afstand van je vriend bent.
 2. Ga naar Vrienden: Open je Trainer Profiel, veeg naar het tabblad Vrienden, en selecteer de vriend met wie je wilt ruilen.
 3. Start Ruil: Tik op de ‘Ruil’ knop. Beide spelers moeten dit doen.
 4. Kies Pokemon: Kies de Pokemon die je wilt ruilen. Je kunt hier potentiële veranderingen in CP en HP zien.
 5. Bevestig Ruil: Nadat beide trainers hun keuzes hebben bevestigd, is de ruil voltooid! Controleer de statistieken van je nieuwe Pokemon, aangezien deze worden veranderd.

Speciale en Evolutie Ruilen

 • Speciale Ruilen: Deze omvatten legendarische, glimmende, of Pokemon die nog niet in je Pokedex staan. Je kunt slechts één speciale ruil per dag doen, en ze kosten meer Stardust.
 • Evolutie Ruilen: Bepaalde Pokemon kunnen evolueren door te ruilen, wat een geweldige manier kan zijn om te besparen op snoepjes. Bijvoorbeeld, het ruilen van een Kadabra zal hem laten evolueren naar Alakazam zonder extra snoepjes te gebruiken.

Vriendschap, Stardust en Snoepjes

ruilprijzen pokemon go

Het verbeteren van je vriendschapsniveau met andere trainers verbetert niet alleen je ruilervaring, maar kan ook de Stardust kosten voor ruilen verminderen. Je kunt je vriendschapsniveau verhogen door cadeaus te sturen, samen te werken in raids en gevechten, en Pokemon te ruilen. Hoe hoger je vriendschapsniveau, hoe minder Stardust je nodig hebt voor ruilen, en je krijgt meer snoepjes voor ruilen over langere afstanden.

Lucky Pokemon

Lucky Pokemon zijn speciale resultaten van ruilen, die minder Stardust nodig hebben om te versterken. De kans op het krijgen van een Lucky Pokemon neemt toe hoe langer de Pokemon al in de inventaris van een trainer is geweest voordat hij werd geruild. Als de Pokemon binnen een jaar gevangen is, dan is de kans ongeveer 5%. Hoe langer geleden je de Pokemon hebt gevangen, hoe hoger de kans is.

Waarom Ruilen?

Ruilen gaat niet alleen over het compleet maken van je Pokedex; het gaat ook over het versterken van je team. Je kunt Pokemon met betere statistieken ontvangen, extra snoepjes verdienen, en zelfs lucky Pokemon krijgen door ruilen. Het is een leuke manier om met je vrienden te interageren en je Pokemon Go ervaring nog leuker te maken.

Conclusie

Ruilen in Pokemon Go voegt een spannende laag toe aan het spel, waardoor spelers kunnen verbinden, delen en hun collecties kunnen verbeteren. Door deze eenvoudige stappen en tips te volgen, kun je effectief ruilen, om het meeste uit je Pokemon Go avonturen te halen.