De Beste LEGO Sets voor Kinderen in 2023

beste lego sets kinderen 2023

Het kiezen van een LEGO-set voor kinderen is soms lastig met zoveel keuzes. Sommigen houden van superhelden, anderen van ruimte of dieren. Bij kindersets letten we op recensies, verkoopcijfers en de prijs.

Voor kinderen van 1½ tot 4 zijn Duplo blokken ideaal. Oudere kinderen vinden soms grotere sets leuker. Als een kind nieuw is bij LEGO, kies dan iets wat ze al kennen, zoals hun favoriete film. Met 2023 bijna voorbij, zijn er veel coole sets, zoals Minecraft en Super Mario. Zoek je de beste LEGO-set voor een kind? Je bent hier op de juiste plek!

1. LEGO Disney Vaiana ontdekkingsboot 43210

moana boot legoset

Overzicht: Een viering van Vaiana’s ongelooflijke zeereis, deze LEGO-set brengt de magie van de film tot leven. Stel je voor dat je naast Vaiana en haar moeder vaart, de golven trotseert en de mysteries van de oceaan ontrafelt. Met elke steen die je plaatst, herbeleef je de moed, het doorzettingsvermogen en de culturele rijkdom die de film zo bijzonder maakt. Het is niet zomaar een bouwset, maar een herinnering aan Vanaia’s doorzettingsvermogen en de Polynesische verhalen die haar reis inspireerden.

Kenmerken:

 • Oorspronkelijk geprijsd op €34,99, maar nu verkrijgbaar voor slechts €27,95.
 • Inclusief minifiguren van Vaiana, haar moeder Sina en een sprankelende dolfijn.
 • Rijk aan details, waaronder een kunstig zeil, levendige planten, een heldere fakkel en sierlijke tegels.

Uitbreidbaarheid: Deze set, doordrenkt met Disney-magie, kan worden gecombineerd met andere Disney LEGO-sets voor een uitgebreider verhaal.


2. LEGO Minecraft – The Skeleton Dungeon Set

lego skeleton dungeon set

Overzicht: Een fusie van de creatieve wereld van LEGO en de uitdagende landschappen van Minecraft, deze set belooft uren van bouw- en speelplezier. Ga op een avontuur vol gevaren, terwijl je je een weg baant door graslanden, mysterieuze grotten verkent en je voorbereidt op een confrontatie met vijandelijke skeletten. Elk onderdeel van deze set brengt de authentieke Minecraft-ervaring naar je bouwtafel, waar je zowel de uitdagingen van het bouwen als de spanning van het spel kunt beleven.

Kenmerken:

 • Prijs van €22,99, hoewel kortingen regelmatig beschikbaar zijn.
 • Bevat drie griezelige skeletfiguren, 364 blokken, Steve in glanzend gouden pantser en diverse wapens.
 • Met drie levendige biomen, waaronder een weelderig grasland, een mysterieuze grot met verborgen schatten en een spawner voor de bedreigende skeletten.

Uitbreidbaarheid: Breid je Minecraft-wereld uit door deze set te combineren met andere LEGO Minecraft-sets voor een diepere, meer gevarieerde spelervaring.


3. LEGO Creator 3 in 1 Knus Huis 31139

lego knus huis legoset

Overzicht: De schoonheid van een thuis is prachtig vastgelegd in de LEGO Creator 3in1 Knus Huis. Elk model binnen deze set straalt een unieke sfeer uit, of het nu gaat om de levendigheid van een stadswoning, de kalme reflectie van een grachtenhuis, of de rust van een hutje aan het meer. Met elke steen komt een nieuwe herinnering of een ander verhaal tevoorschijn. Het is niet zomaar een huis, maar drie huizen, drie verhalen, en een oneindige bron van inspiratie.

Kenmerken:

 • Oorspronkelijk geprijsd op €60, nu te koop voor een speciale prijs van €44,98.
 • De set bevat drie verschillende huisontwerpen met een schat aan miniatuurdetails.
 • Een indrukwekkende 808 stukjes om verschillende bouwwerken te verkennen, van een stedelijk huis tot een vredige hut aan het meer.

Uitbreidbaarheid: Met zo’n veelzijdig ontwerp kan dit huis moeiteloos worden ingevoegd in elke LEGO-stadsopstelling of landelijke setting, waardoor je LEGO-wereld verder wordt verrijkt.


4. LEGO Super Mario – Mario Starter Set

lego super mario lego set

Overzicht: De wereld van Super Mario komt tot leven in de vorm van deze grappige LEGO-set. Elke steen, elk personage, elk obstakel is een eerbetoon aan de klassieke Mario-spellen. Je bouwt niet alleen een parcours; je herleeft de kinderlijke opwinding van rennen, springen en het redden van de prinses Peach.

Kenmerken:

 • Deze uitgebreide set bestaat uit 231 duurzame stukken, perfect voor de jongere bouwers.
 • Nauwkeurig weergegeven Mario-wereld met bekende personages, vijanden en hindernissen.
 • De basisset voor elke uitbreiding in de Super Mario LEGO-serie.

Uitbreidbaarheid: Voeg nog meer plezier toe aan je Mario avonturen door deze starterset te combineren met andere LEGO Super Mario-uitbreidingen zoals Peach’s Kasteel en Donkey Kong’s Boomhut.


5. LEGO Ninjago Elementen Draak vs De Keizerin Mech

ninjago elementen draak lego set

Overzicht: Stap in een epische strijd tussen goed en kwaad met de LEGO Ninjago set. Meer dan alleen bouwstenen, het is een verhaal van moedige ninja’s die gevaarlijke uitdagingen aangaan tegen megavijanden. Of je nu de krachtige Elementaire Draak bouwt of de angstaanjagende Keizerin Mech, elke constructie zit vol met Ninjago-geschiedenis . Het is een reis door een wereld waar eer, moed en strategie de sleutel zijn tot overwinning.

Kenmerken:

 • Elk detail, van het ontwerp van de Draak tot de wapens van de Mech, is zorgvuldig overwogen om de rijke lore van Ninjago weer te geven.
 • Een must-have voor fans van de Ninjago-serie, met zowel iconische personages als nieuwe toevoegingen.
 • Een boeiende bouwervaring die de verhalen en avonturen van Ninjago tot leven brengt.

Uitbreidbaarheid: Deze set is slechts een hoofdstuk in het uitgebreide Ninjago-universum. Combineer het met andere sets voor een nog epischer verhaal van ninja-avonturen.

LEGO-sets zijn al lang populair. Ze zijn in de loop der jaren veranderd, maar blijven superleuk. De LEGO-sets van nu gaan niet alleen over bouwen, maar ook over spelen. Maar vergeet niet: het mooiste aan LEGO is dat het kinderen (en volwassenen) creatief laat zijn. Of het nu een set voor kinderen is of voor volwassenen, er is een LEGO-set voor iedereen.