Hoeveel mensen spelen Pokemon Go in 2023?

In november 2023 blijft Pokémon Go populair met gemiddeld 82.945.000 actieve spelers elke maand. Dit laat zien dat het spel nog steeds veel gespeeld wordt en dat veel mensen het leuk vinden om te spelen.

Hoogtepunt van Populariteit

pokemon go winkelcentrum

Toen Pokémon Go in 2016 begon, speelden er wel 232 miljoen mensen het spel. Dat was een record voor mobiele spelletjes. Veel mensen over de hele wereld vonden het leuk. Nu, een paar jaar later, spelen er minder mensen, maar het zijn er nog steeds heel veel.

Pokémon Go is door de jaren heen veel veranderd. Er zijn nieuwe Pokémon toegevoegd, evenementen georganiseerd en updates uitgebracht. Deze veranderingen hebben ervoor gezorgd dat spelers geïnteresseerd blijven en nieuwe spelers aangetrokken worden.

Financiële Inzichten

Pokémon Go heeft in 2022 703 miljoen dollar verdiend. Dat was minder dan in 2021, toen ze 877 miljoen dollar verdienden. Maar het spel verdient nog steeds veel geld, ook al is het al een paar jaar oud.

Demografie van de spelers

Wie speelt Pokémon Go in november 2023?

  • In de Verenigde Staten spelen de meeste mensen het spel elke dag, wel 827.205 mensen.
  • De meeste spelers zijn tussen de 21 en 30 jaar oud, gemiddeld ongeveer 26 jaar.
  • Er spelen meer jongens dan meisjes, 58.7% jongens en 41.3% meisjes.
  • Meer mensen spelen het spel op Android telefoons, maar we weten niet precies hoeveel.

Samenvattend, Pokémon Go is in november 2023 nog steeds een populair spel. Dat laat zien dat het een bijzonder spel is dat mensen blijft boeien.